Шановні читачі ФУМ! Пропоную взяти участь у «Конкурсі відгуків».
Мета: на прикладі аналізу конкретного фанфіка донести до авторів ФУМ інформацію про ваші вподобання щодо сюжетів, персонажів, жанрів , стилів і т.п. у написанні творів.
Завдання: написати невеличкий відгук на фанфік SniKo «Полум’яна правда» із фендому Charmed, використовуючи за основу опитування до цього конкурсу.
Основні вимоги: лаконічно, але зрозуміло висловити свою думку про твір + відповісти вибірково на додаткові питання опитування (в переліку).
Свої відгуки можна виставляти до 1 грудня 2020р.: як по окремих розділах, так і по твору загалом. Кількість дописів від одного учасника необмежена.
Додаткові пояснення: для участі у конкурсі не потрібна окрема реєстрація: ви просто залишаєте свої коментарі в темі «Опитування по конкурсу відгуків». Дискусія з опонентами допускається, але за умови дотримання елементарних правил ввічливості. Якщо ж у критерій "лаконічно" Ваш коментар "не поміщається", то можна виставити відгук у вигляді свого фанфіка (для цього при виборі категорії обираємо "Статті", а в шапці пишемо примітку "на конкурс відгуків").
Зверніть увагу! «Полум’яна правда» - це 1 фанфік розміру «максі». Через обмеження у кількості друкованих знаків автор був змушений представити його як кілька «міні», об’єднаних спільною серією. Їхні назви – це фактично розділи з відповідною нумерацією (тому кілька «міні» з однаковим описом – це продовження відповідного розділу, поділеного на кілька частинок).
Підсумки конкурсу визначатимуться загальним балом від організатора змагання. Останній оцінюватиме відгуки за наступними критеріями (від 0 до 4 балів): - Активність у опитуванні, - Об’єктивність оцінки, - Наявність власних, не заявлених у опитуванні, критеріїв аналізу фанфіка, - Неповторність, оригінальність суджень, - Багатоаспектний підхід до оцінювання твору, - Чіткість висловлювання думок щодо «мінусів» та «плюсів» роботи вцілому, - Рівень«розбирання по кісточках» запропонованого фанфіка (що саме аналізувалося, настільки глибоко і суб’єктивно).
Переможці конкурсу отримають унікальну можливість донести до відома авторів інформацію про те, як має виглядати ідеальний фанфік, а також отримати відзнаки у вигляді підвищення балів репутації (готова поділитись своїми!) і персонального призу в робочий кабінет. Оприлюднення результатів із відповідною звітністю відбудеться після 1 грудня 2020 р. і залежатиме від кількості учасників конкурсу. Якщо виникнуть додаткові запитання – пишіть у приват. Бажаю читацького азарту та натхнення!
SniKo
Повідомлення відредаговано SnigovaKoroleva - Ср, 29.04.2020, 00:42
Шановні фікрайтери! Розумію, що нікому не хочеться читати великий твір. Навіть підозрюю, що незнайомий фендом заважає сприймати цілісну картину написаного. Я вже не сподіваюсь на те, що фентезі такого типу комусь цікаве: в ньому нема популярних нині напрямків слешу/фем-слешу, не присутні еротичні сцени чи подробиці кривавих убивств або елементів фільму жахів, які зазвичай привертають увагу найбільшої кількості читачів… Тож я цілком усвідомлюю, що виставити такий фанфік на ФУМ з мого боку було помилкою.
І все ж, враховуючи певний інтерес до інших творів мого авторства, я не видаляю цей конкурс у сподіванні, що за доволі довгий період часу, даного на його існування, знайдеться хтось, кому вистачить сили волі подолати хоча б кілька розділів, аби дати їм адекватну оцінку.
Пам’ятайте, що участь у конкурсі такого формату – це нереклама автору, а ваш особистий внесок в урізноманітнення жанрово-стилістичного різноманіття на ФУМ! SniKo
Повідомлення відредаговано SnigovaKoroleva - Вт, 12.05.2020, 21:48